Știți să vă îmbrăcați convenabil pe bicicletă?

 
 
PAGINA PRINCIPALĂ > Blog > Știți să vă îmbrăcați convenabil pe bicicletă?
 

Știți să vă îmbrăcați convenabil pe bicicletă?

marţi, 25 aprilie 2017

Primăvară este aici, și cu ea din când în când și vremea de vară, favorabilă pentru toate sporturile outdoor. Adevărul este, că puteți să găsiți plăcere în ciclismul pe șosea și pe munți în orice vreme. Condiția este numai să vă îmbrăcați bine. Și cum se spune la noi - nu există nici o vreme rea, numai un biciclist prost îmbrăcat. Ce ziceți dumneata? Știți să vă îmbrăcați convenabil pe bicicletă?

Cum alegeți îmbrăcămintea de ciclism potrivită

Nu subestimați îmbrăcămintea de ciclism adecvată. Probabil presimțiți că trebuie să fie perfect adaptată pe corpul vostru. Asta are legătură cu frumusețea și eleganța ciclismului, dar este important mai ales pentru că îmbrăcăminte mulată protejează în mod semnificativ rezistența împotriva aerului și crește bun simt în timp mersului pe bicicletă. Dacă suflă vântul rece, reduce senzația de frig și creează un fel de „a două piele“. Prin urmare, ar trebui să acordați suficienta atenție când cumpărați îmbrăcămintea de ciclism.

Călduroase 20 – 30 °C

În vara nu aveți mult de făcut. Îmbrăcați un tricou de ciclism cu mâneca scurtă și pantaloni de ciclism. Nu trebuie să fiți îngrijorați că în hainele strâmte va fi foarte cald. Materialele de calitate permit evacuarea transpirației și mențin corpul într-o temperatură confortabilă. Dacă, totuși, vă este cald, luați un tricou cu fermoar lung care poate fi desfăcut în întreaga lungime.

Sub tricou de ciclism puteți să folosiți o lenjerie funcțională. De exemplu, maiou de micro fibră neted care asigură un „strat intermediar“, care ajută la eliminarea transpirației și previne supraîncălzirea. La temperaturi ridicate, unii sportivi folosesc tricou fără straturi inferioare. Este individual.

La fel de important este să acordați atenția alegerii de pantaloni de ciclism. Aceasta este o partea importanta echipamentului ciclistului, deoarece există un contact constant cu șaua bicicletei. Pantaloni de ciclism, care nu se potrivesc perfect, pot cauza, la antrenamente lungi, marele probleme. Căptușeala antibacteriană ar trebuie să fie un lucru de la sine înțeles.

Agreabile 15 – 20 °C

Mai frig o să fie mai ales pe partea superioară a corpului. Potrivit este un tricou cu mâneca lungă care este în comparație cu tricou de ciclism scurt, dintr-un material un pic mai cald. Avantajoasă este și combinația de un tricou de ciclism scurt și încălzitoare de mâini. Există o gama largă din ele, de la universale prin subțire din lycra, încălzite până la impermeabile pentru ploaia. Mulți folosesc, de asemenea, vesta specială de ciclism, care este rezistentă la vânt. O astfel de combinație de îmbrăcăminte este practic, deoarece dacă vine încălzirea, puteți să vă dezbrăcați și să ascundeți haina în buzunarul din spate. Din nou, sub tricoul puteți să folosiți lenjeria funcțională. Metoda de „stratificarea“ îmbrăcământului de sport are esența în îndepărtarea rapidă a umidității, deci prin urmare, întotdeauna este mai bine să alegeți mai multe straturi subțiri decât mai puțini celor groși.

Ușor rece 10 – 15 °C

Acum trebuie să protejați și membrele inferioare. Puteți să alegeți din mai multe opțiuni. Puteți să obțineți pantaloni trei sferturi sau să alegeți o combinație de pantaloni scurți cu încălzitoare de picioare. Există încălzitoare de picioare pentru picioarele întregi sau doar pentru genunchii. Alegerea depinde de sentimentul vostru și de la temperatura. Dacă timpul este prea rece, probabil că n-ar fi posibil nici fără pantaloni de ciclism lungi. Puteți să alegeți dintr-o gama largă – de la mai subțiri sau mai cald. Puneți accentul pe materialul utilizat și funcționalitatea acestuia.

Ploaie

Pentru ploaia este bine să obțineți huse de pantofi impermeabile de neopren. Corpul protejați cu foița impermeabilă. Această este, de obicei, din material subțire, rezistent la ploaie care poate fi ascuns în buzunarul de la spate tricoului. De aceea este un bun companion la antrenamentul, mai ales dacă așteptați vremea rea. Atenție însă la modele mai ieftine, se poate că materialul lor nu scurge umezeala spre exterior. Atunci când faceți alegerea, trebuie să vă informați bine despre proprietățile materialului utilizat.

 

 
 
 

Bine ați venit pe blog-ul nostru de ciclism!

 

  • Aici Vă vom informa cu privire la atracțiile, evenimentele de ciclism și activitățile echipei noastre Tricouriciclism.

 

  • Dacă doriți să contribuiți pe blog-ul nostru, Vă rugăm să nu ezitați și ne contactați la info@tricouriciclism.ro și noi vom publica articolul dumneavoastră iar efortul Vostru va fi răsplătit.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version