Încălzitoarele – O piesă de neprețuit pentru echipamentul de ciclism, mai ales toamna

 
 
 
  • info@tricouriciclism.ro
  • + 40 312 295 028 (9:00 - 16:00)
 
 
 
PAGINA PRINCIPALĂ > Echipament ciclist > Încălzitoarele – O piesă de neprețuit pentru echipamentul de ciclism, mai ales toamna
 

Încălzitoarele – O piesă de neprețuit pentru echipamentul de ciclism, mai ales toamna

Dimineți reci, zile răcoroase și soarele care apune tot mai devreme ... Toamna se apropie cu pași repezi și pentru a vă putea bucura de toate frumusețile ei din plin trebuie să fiți pregătiți! Adăugați la echipamentul de ciclism încălzitoare de calitate și nimic nu vă va mai sta în calea după frumosele peisaje de toamnă și a sentimentului de libertate.

 

De ce să vă decideți pentru ele?

Încălzitoarele de ciclism sunt unul dintre cele mai universale accesorii pentru ciclismul rutier. Cu siguranță veți aprecia partea lor practică, prelucrarea și materialele de calitate atunci când le veți îmbrăca, când le veți purta și când le veți depozita. Cel mai important beneficiu al încălzitoarelor este rapiditatea cu care puteți rezolva problema frigului și a disconfortului pe timp de ploaie pe bicicletă.

 

Cum să orientați în oferta de încălzitoare?

Baza echipamentului fiecărui ciclist rutier ar trebui să fie încălzitoarele de brațe. Sunt o combinație ideală cu un tricou cu mânecă scurtă. În zilele reci, când începe să fie mai rece și la genunchi, un accesoriu foarte de preț sunt tocmai încălzitoarele pentru această parte a corpului. Acestea sunt apreciate în special de către cicliștii care au probleme cu genunchii. O alternativă mai lungă sunt încălzitoarele pentru picioare care asigură protecția întregului picior. Acestea pot fi înlocuirea deplină a pantalonilor de ciclism clasici și puteți alege versiunea cu tehnologie de protecție de vânt cu rezistență la apă sau căptușite.

Toți pantofii de ciclism sunt proiectați astfel încât să fie cât mai respirabili și, prin urmare, nu pot oferi protecție suficientă în timpul toamnei sau în timpul iernii. Soluția care vă poate păstra picioarele uscate și calde sunt tocmai încălzitoarele pentru pantofii de ciclism.

 

Cum să vă alegeți încălzitoarele?

Atunci când cumpărați încălzitoare de mâini și picioare, concentrați-vă pe alegerea dimensiunii potrivite și a croiului. Doar încălzitoarele bine croite vă pot garanta confortul în timpul cursei. Încălzitorul ar trebui să vă vină perfect, să fie bine așezat și să nu alunece. Fiecare piesă mai de calitate are o formă anatomică sofisticată care copiază exact linia corpului uman. Aveți grijă în special la încălzitoarele pentru brațe ca să nu vă strângă prea tare. Cel mai simplu este să alegeți încălzitoare pentru pantofi, aici alegeți după mărimea pantofului.

 

Pentru ce material și izolație termică să optați?

La fel ca în cazul tricourilor de ciclism, producătorii oferă o gamă largă de încălzitoare din diverse materiale, țesături și tehnologii. Baza este întotdeauna elasticitatea materialului utilizat. Important în alegerea încălzitoarelor este să știți în ce condiții le veți folosi. Una dintre țesăturile adesea folosite este Lycra. Încălzitoarele sunt subțiri, moi și ușor de utilizat, ce veți aprecia mai ales la începutul cursei când vă este mai frig, dar știți că, după puțin timp vă încălziți și atunci aveți nevoie să vă răcoriți. În acest caz, pur și simplu dați jos încălzitoarele, le înfășurați și le puneți în buzunarul din spate al tricoului. Pur și simplu practic.

 

Gradul de izolare termică al încălzitoarelor diferă de perioada pentru care sunt destinate. Pentru condiții reci și uscate, de exemplu, se folosește materialul cu flaușat flexibil Thermodrytex Plus de la brandul Sportful, care asigură o căldură excelentă, protecție împotriva vântului și confort. Dacă aveți nevoie de încălzitoare impermeabile sau rezistente la vânt, avem aici o țesătură modernă de la Biemme numită JAMPA. Fabricată din poliuretan, este 100% rezistentă la apă, rezistentă la vânt, extrem de ușoară și foarte flexibilă. Alegerea este într-adevăr mare. Nu uitați de faptul că, partea rezistentă la vânt de pe încălzitor trebuie să fie întotdeauna pe partea din față care este expusă la vânt. Partea din spate a încălzitoarelor trebuie să fie din material aerisit pentru drenajul mai bun al transpirației.

 

Cum să le purtați?

Atunci când vă alegeți încălzitoarele, acordați atenție modului de prelucrare a marginilor. Este esențial să rețineți că această parte va garanta că încălzitorul nu alunecă și va rămâne ferm în poziție. Aceasta este asigurat de o bandă anti-alunecare din silicon. Unele încălzitoare au o bandă antialunecare din cauciuc care însă nu vă oferăun confort, la fel de mare ca benzile din silicon. Principiul numărul unu este de a le îmbrăca întotdeauna așa încât să fie direct pe piele, caz în care banda de silicon aderă la piele, iar încălzitorul rămâne pe poziție pe toată durata cursei. În al doilea rând, asigurați întotdeauna o bună suprapunere a încălzitorului cu partea superioară a îmbrăcămintei (tricou sau manșon de pantaloni).

 

Nu vă faceți griji cu privire la utilizarea încălzitoarele pentru încălțăminte. Acestea sunt concepute în așa fel, încât să puteți folosi cât mai ușor posibil încălțămintea și pedalele. Unele modele au un fermoar de fixare pe spate pentru o manevrare ușoară.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version