Laco: Introducere

 
 
 
  • info@tricouriciclism.ro
  • + 40 312 295 028 (9:00 - 16:00)
 
 
 
PAGINA PRINCIPALĂ > Povestiri > Laco: Introducere
 

Laco: Introducere

În viața profesională un analist, în viața de zi cu zi un ciclist pasionat. Faceți cunoștință cu Laco (Lațo), care a devenit imaginea campaniei noastre. El ne va povesti experiențele și aventurile sale din călătoria pe bicicletă către Istanbul.

Într-o zi Laco stătea la rând în magazin, plictisit, iar cum tot aștepta a văzut un anunț pe net: „Vrei să devii imaginea companiei TricouriCiclism.ro? Îți place să mergi pe bicicletă...”. Răspunsul lui era clar, iar așa a început cooperarea.

În timpul sesiunii foto am aflat că Laco se pregătește pentru o călătorie uluitoare și plină de aventuri până în Turcia. Doar el, bicicleta lui și câteva mii de kilometri. I-am pregătit un echipament pe cinste și am urmărit cu nerăbdare călătoria sa. Faceți cunoștință, acesta este Laco:

 

Întrebare: Dacă ar trebui să te descrii pe scurt, ce ai spune despre tine?

Un om obișnuit, curios, gata de plecare. Lucrez într-o clădire de sticlă în spatele unui calculator, precum multă lume din ziua de azi. Dar cel mai fericit sunt atunci când mă urc pe bike și plec în necunoscuta lume.

 

Întrebare: Când s-a născut pasiunea ta?

Primul lucru care m-a mișcat era un camion cu remorcă, de jucărie, bineînțeles. Apoi am trecut la o motocicletă galbenă, bicicletă cu roți excelente, până când am ajuns să dețin șapte biciclete :). Sentimentul de ciclism s-a format în mine datorită bunicului meu, care mă lua pe bicicleta sa veche, iar mai târziu am început să pedalez pe bicicleta mea după el. Mi s-a întâmplat o dată să rămân singur în spatele bunicului, iar atunci am făcut cunoștință cu sentimentul de a fi singur într-o lume necunoscută. Aici s-a născut pasiunea mea pentru ciclism. Nici nu știu cum și am ajuns să pedalez prin munții Admiral. Antrenamentele mai serioase au venit în următorii ani. În ziua de azi mă plimb în fiecare zi pe bicicletă.

 

Întrebare: Când ai început să faci călătorii prelungite?

Cu tripurile de mai multe zile am început în urmă acum doi ani. Noiembrie este o lună goală pentru mine. Întuneric, frig, ploaie și aproape nimic. Așa că am vrut să o schimb. Am împachetat lucrurile și m-am dus într-o excursie la Ljubljana. Am calculat că dus-întorc fac 4 zile, pe care le-am și avut, așa că nu am ezitat. A fost primul test al unei călătorii pe distanțe lungi, cu somn în aer liber și echipament împachetat. A reușit și acesta este primul mod "naiv" pentru mine astăzi. De atunci am realizat mai mult: Mt. Venoux în Franța, Gdansk, Lviv, Salzburg și acum Istanbul. Constatarea mea: pot lucra pe drum și pot supraviețui mult timp.

 

 

Întrebare: Ce planuri ai în viitor?

La prima mea călătorie în Ljubljana am luat cu mine jumătate din casă. Totul era încărcat pe o remorcuță pe care o trăgeam în spate. Mai târziu am aflat că 80% din lucruri erau inutile. Baza este să ai un sac de dormit, protecție împotriva ploii și o saltea gonflabilă. Am investit bani într-o saltea de calitate, care poate fi stocată cu mare ușurință și cântărește doar un kilogram. Baza unui somn bun este căldura... mai ales dacă dormi oriunde, sub cerul liber. Un alt mare ajutor este o borsetă pentru apă. Și am descoperit și panoul solar, datorită căruia bateria mea de telefon era încărcată 100%. În ultimul rând un cuțit versatil, o lingură ca să pot mânca și defsăcătoare pentru a putea deschide o sticlă de vin. 
 

 

Întrebare: Ce planuri ai în viitor?

Treptat, extind excursiile mele și mă duc înspre țările estice. Chiar îmi place Orientul. Îmi place foarte mult căldura. Îmi place Ucraina și mi-ar plăcea să descopăr Balcanul. Într-o zi voi merge în Asia Centrală, în Kazahstan și statele învecinate. Printre vise apare și Scandinavia, însă prețul berii și frigul nu mă atrag deloc :). 

Laco nu este un începător în excursii prelungite de ciclism. Citiți aventurile sale din călătoria către Istanbul. Primul pas a fost împachetatul... (citește mai departe)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version